12 Mart 2015 Perşembe

2015 RAMAZAN AYI NE ZAMAN BAŞLIYOR - 2015 RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN

ramazan ne zaman başlıyor, ramazan ayı hangi gün başlıyor, ramazan bayramı ne zaman, ramazan bayramı hangi güne denk geliyor, ramazanın bitişi ne zaman, ramazanın başlangıcı ne zaman, ramazan ne zaman başlayıp ne zaman bitiyor, 2015 ramazan ayı ne zaman, 2015 oruca ne zaman kalkılıyor

2015 RAMAZAN AYI VE RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN
Onbir ayın sultanı olan ve bir yıl boyunca maddi ve manevi kirlerden temizleneceğimiz hayırlı aylardan biri olan Ramazan Ayı bu sene de heyecanla beklenmektedir. Mübarek üç ayların başlamasının ardından, üç ayların sonuncusu olan Ramazan ayı oruç tutularak geçirilen rahmet ve bereket ayıdır.

Ramazan ayının başlangıcında başlanan oruç ile ramazanın son gününe kadar tutulan orucun yanı sıra, bu ayda kadir gecesini de içerisinde barındırmaktadır. Yaz ayına denk gelen ramazan ayı yine oruç tutacakları zorlayacak gibi görünüyor. Yaz ayı içerisinde olması ve tutulması orucu daha değerli kılmaktadır. 

Diyanet işlerinden yapılan açıklama ile beraber ramazan ayının başlangıç tarihi ve bitiş tarihi açıklanmış durumdadır. Ramazan ayı ne zaman başlıyor, oruç ne zaman başlıyor, ramazan ayı başlangıç tarihi ve bitiş tarihi ne zaman gibi sorular merak edilmektedir. Ramazan ayının bitiminde ise 3 gün ramazan bayramı olmaktadır. Ramazan ayı ve ramazan bayramının ne zaman olduğu hakkındaki bilgiler yazımızıın devamındadır. 

2015 Ramazan Ayı Ne Zaman Başlıyor?

Ramazan Ayı bu sene 2015 yılında 18 Haziran 2015 Perşembe günü başlıyor.
Yani 17 Haziran Çarşamba gecesi oruca kalkılıyor. Ramazan ayının bitiş tarihi ise 16 Temmuz Perşembe günü tutulacak oruç ile son bulacaktır.

Ramazan Ayı Başlangıcı : 18 Haziran 2015 Perşembe
Ramazan Ayı Bitişi        : 16 Temmuz 2015 Perşembe


2015 Ramazan Bayramı Ne Zaman?
Ramazan ayının bitmesi ile kutlanacak olan 3 günlük Ramazan Bayramı ile ilgili bilgiler şu şekildedir;

16 Temmuz 2015 Perşembe  : Arefe Günü
17 Temmuz 2015 Cuma        : Bayramın 1. Günü
18 Temmuz 2015 Cumartesi : Bayramın 2. Günü
19 Temmuz 2015 Pazar        : Bayramın 3. Günü


Ramazan Ayı İle İlgili Olarak;

Ramazan, öncelikle oruç gibi türlü hikmetlerle dolu bir kulluk görevinin yerine getirildiği, her türlü hayır, rahmet ve bereketi kendisinde barındıran bir aydır. Ramazan ayı, bir yıllık maddi ve manevi kirlerden temizleneceğimiz, insanî duyguların coştuğu, tevbe edip hakka yönelme şuurunun geliştiği maddî ve mânevî bir terbiye ayıdır. Ramazan, içerisinde insanlık için, “bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesini” taşıyan bir aydır. Ramazan, inananlar için evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem ateşinden kurtuluş ayıdır. Ramazan, Kur’an ayıdır, oruç ayıdır. Ramazan; yaz aylarının sonunda ve güz mevsiminin başında yağan ve yerdeki tozları temizleyen yağmur anlamındadır. 

Bu yağmur, nasıl yeryüzünü yıkayıp tozlardan temizliyorsa, Ramazan ayı da mü'minleri günahlardan öylece temizler. Diğer bir anlamı da güneşin şiddetli hararetinden taşların yanıp kızmasıdır. Böyle kızgın yerde yürüyen kimsenin ayakları yanar, zahmet ve meşakkat çeker. Bunun gibi oruç tutan kimse de açlık ve susuzluğun hararetine katlanır, zahmet ve meşakkat çeker, içi yanar. Yâhut kızgın yer ayakları yaktığı gibi Ramazan da müminlerin günahlarını yakar, yok eder. Her iki mânânın birleştiği nokta; oruçlunun bu ayda günâhlardan arınacak olmasıdır. Rabbim bu ay hürmetine günahlarımızı affeylesin, rahmeti bol olan yüce Allah bizleri bağışlasın…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder