23 Ocak 2015 Cuma

KIYMALI TEPSİ BÖREĞİ NASIL YAPILIR YAPILIŞI VE GEREKLİ MALZEMELER NELER

Kıymalı Tepsi Böreği Yapılışı ve Malzemeleri 

Hanımlar tarafından gün içinde ve özel günlerde, en çok düşündükleri şeylerden bir tanesi de bugün ne yapsam düşüncesidir. Hamur işleri ile ilgili bir şey yapmak isteyen hanımlar için ve kıyma sevenler için, hem yapımı pratik, hem de lezzetli tarifleri sunmaya devam ediyoruz. 

Sizlere bu yazımızda Kıymalı Tepsi Böreği nasıl yapılır ve malzemeleri nelerdir gibi bilgileri paylaşacağız. 

Kıymalı Tepsi Böreği için Malzemeler 
  • 6 adet yufka 
  • 1,5 bardak süt 
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ 
  • 1 yumurta 

Kıymalı Tepsi Börek İçi için: 
  • 1 domates 
  • Yarım kilogram kıyma 
  • 2 adet biber 
  • 1 adet soğan 
  • Tuz, baharat (isteğe göre) 

Kıymalı Tepsi Böreği Yapılışı 

Fırın tepsisini çok hafif yağlayın. Bütün yufkalardan biri tepsinin tabanına bütün olarak serin. Fazlasını tepsi dışında bırakın. Bir yumurta ayırın, sıvı malzemelerle 2 yumurtayı karıştırın ve çırpın. Yufkanın üzerine sıvı malzemeyi eşit şekilde dağıtın ve gezdirin. Diğer yufkayı kırıştırarak döşeyin. Sıvı malzemeyi gezdirin. 3 yufkayı üst üste aynı şekilde serin. 

İç malzemeyi yufka üzerine yayın. Aynı şekilde kalan yufkalarda kırıştırılarak ve sıvı malzemeden gezdirilerek döşeyin. Son yufkada ayırdığımız yumurta sıvı karışıma kırılıp karıştırın. Yufkanın üzerine gezdirin. Kenardan sarkan yufkayı da üzerine kapatın. Kalan sosun tamamını tepsiye dağıtın. Dilerseniz dilimleyebilirsiniz. Ben sadece ortasından bir kesik yaparak sıvı malzemenin biraz ara katlara pişerken de nüfus etmesini istedim. 200 derecede ısıtılmış fırına verip ve kızarıncaya kadar pişirin. 

Afiyet olsun.

kıymalı börek yapılışı, kıymalı tepsi böreği nasıl yapılır, kiymali tepsi böregi yapılışı, kıymalı tepsi börek tarifi, kıymalı börek için gerekli malzemeler, kıymalı börek yapılış videosu, börek yapılışı nasıl,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder