6 Nisan 2015 Pazartesi

2015 SEÇİMDE NEREDE OY KULLANACAĞIM - 2015 GENEL SEÇİM SANDIK SORGULAMA

2015 NEREDE OY KULLANACAĞIM
bu yazı www.gunceltime.blogspot.com'a aittir
7 Haziran 2015 Pazar günü yapılacak olan genel seçimler için hazırlıklar tüm hızıyla devam etmektedir. Partiler seçim için hazırlanırken 73 milyon seçmen ise seçimde sandık başına giderek milletvekili seçmek için oy kullanacaklar. 

Gittikçe yaklaşan seçim günü için seçimde görev almak isteyenlerin belirlendiği şu günlerde 2015 genel seçimlerde görevlilerin alacakları para miktarları da açıklandı. Sitemizde daha önceki yazımızda sandıkta görevli olanların kaç para alacağı hakkında bilgileri vermiştik.

7 Haziranda oy kullanmak için hazırlanan seçmenler ikamet ettikleri bölgelerdeki en yakın okulda oy kullanacaklar. Okullarda kurulacak olan sandıklar hakkında bilgiler ve seçmen bilgileri yüksek seçim kurulunun resmi internet sitesinden ve mahalle muhtarlıklarından kontrol edilebilinir. 

Yazımızın devamında nerede oy kullanacağınız hakkında bilgileri ve hangi sandıkta oy kullanacaksınız kontrol etmek için aşağıdaki bağlantıdan yararlanabilirsiniz. Bağlantıya tıkladığınızda açılan sayfada gerekli olan bilgileri doldurduktan sonra sorgulayarak tüm seçmen bilgileriniz gelmektedir.

NEREDE OY KULLANACAĞIM ÖĞRENMEK İÇİN TIKLA>>>

SANDIK BİLGİSİ SORGULAMA EKRANI>>>

Ayrıca YSK artık Çağrı Merkezi ile de seçmene yardım edecek. 
bu yazı www.gunceltime.blogspot.com'a aittir
YSK Çağrı Merkezi Numaraları: 
Yurt içinde ve yurt dışında yaşayan seçmenlere yönelik olarak oluşturulan çağrı merkezimize aşağıdaki numaralardan 7/24 ulaşabilirsiniz. 

Yurt İçi   : 444 99 75 
Yurt Dışı : +90 444 99 75 


SEÇMEN BİLGİ KAĞIDI NE ZAMAN GELECEK? 

Genel seçimlerde, seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenlerin, sandık atama işlemi ile nerede oy vereceğinin belirlenmesinden sonra ilçe seçim kurullarınca; her seçmen için hangi seçim çevresi ve bölgesinde, kaç numaralı sandıkta oy vereceğini gösterir belge (seçmen bilgi kağıdı) genellikle seçimlerden 21 gün önce gönderilmeye başlanır. Seçmen bilgi kağıdı kendisine ulaşmayan seçmenler, internet sayfamızın "Nerede Oy Kullanacağım" bölümünden aynı bilgileri sorgulayarak öğrenebilir.

nerde oy kullanacağım, 2015 sandık sorgulama, oy kullanma bilgileri, genel seçimlerde nerede oy kullanacağım, oyumu nerde kullanacağım, sandık bilgilerimi nasıl öğrenebilirim, 2015 seçmen bilgisi, 7 haziran genel seçimler, seçim ne zaman, seçim haziranın kaçında, genel seçim tarihi ne zaman, hangi sandık hangi okulda oy kullanacağım,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder