Ekler Pasta Tarifi ve Gerekli Malzemeler
Misafirleri geldiğinde ne ikram edeceğini şaşıran hanımlar için en çok tercih edilen ve yapılan ekler pasta olmaktadır. Her yaştan insanın sevdiği ve afiyetle yediği yapımı eğlenceli olan ekler pasta tarifini yazımızda bulabilirsiniz.
Ekler pasta yapımı için gerekli olan malzemeler ve nasıl yapılır hakkındaki bilgileri sizlerle paylaşıyoruz.
Ekler Pasta Tarifi Hamuru için:
- 125 gram margarin
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- 3 adet yumurta
- Azcık tuz
İç kreması için:
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı un
- 2 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
Dış Kreması İçin:1 paket krema ( 200 ml ), 2 paket bitter çikilota ( 80 gr olanlardan).
Dış Kremasının Yapılışı:Kremayı tencereye koyup kaynatınız. Daha önceden kırıkladığınız bitter çikilotalarını içine karıştırarak atın ve bir yarım dakika daha kaynatıp altını söndürün. Çikilotalalar tümüyle eriyene kadar karıştırın ve soğumaya bırakın. Arada karıştırırsanız kaymak tutmasını önlersiniz.
İç Kremasının Yapılışı:Vanilya ve tereyağı hariç tüm malzemeyi tencerenize koyup mikserle iyice çırpın. Daha sonra ocakta pişirin. Piştikten sonra vanilya ve tereyağımızı koyup mikserle iyice çırpın ve soğumasını bekleyin. Soğumuş kremayı pasta süsleme hunisine koyup orta kalınlıkta bir uç takıyoruz.
Hamurunun Yapılışı:
İlk önce dış kremasını yapıp karıştırarak soğutun. Su ve tereyağını kaynatın, içine çok az tuz atıyoruz ve 1 kaşık şekerimizi katıyoruz. Kaynamakta olan suya unumuzu yavaş yavaş ilave edin. Bir taraftan da tahta kaşıkla karıştırın. Ununuz suyla tamamen karışana kadar ocakta kısık ateşte pişirin. Tahta kaşığa yapışması bitince hamur olmuş demektir. Ocağımızı kapatıp hamurumuzu çırpma kabına alıyoruz ve hamurun ılınmasını bekliyoruz.
Ilınan hamura yumurtalarımızı tek tek kırıp mikserle 10 dakika iyice çırpın. Çırptığımız hamuru pasta kreması torbasına koyup yağlı kağıt serilmiş tepsiye ince uzun şekilde aralıklarla sıkıyoruz. Daha sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişiriyoruz ve soğumasını bekliyoruz. Soğuyan pişmiş hamurlarımızı uzunlamasına ortadan kesip alt katının içine iç kremadan dolduruyoruz ve üst parçasını üzerine yerleştiriyoruz. Önceden hazırlayıp soğuttuğumuz dış kremasına batırıp bir tepsiye sıralıyoruz ve üzerine dövülmüş Antep fıstığı serpiyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder