6 Mart 2014 Perşembe

İran Facebook Yasağını Kaldırıyor!

İran İslami Kültür ve İrşat Bakanı Ali Cenneti, aralarında Facebook’un da bulunduğu bazı sosyal medya sitelerine konulan erişim yasağının kaldırılmasını incelediklerini ifade etti.

Sosyal sitelere konulan yasakları eleştiren Cenneti, “İslami değerleri koruma bahanesiyle bazı şeylerin gelişmesini önlemenin anlamı yok. Dünyayla irtibatımızı kesip insanları kısıtlı bir alana sıkıştıramayız” diye konuştu.

Devrimin kurulduğu ilk yıllarda video oynatıcı ve faks makinelerine konan yasaklamaları hatırlatan Bakan, “Bugün geçmişe baktığımızda aldığımız birçok kararların ne kadar komik olduğunu görüyoruz” dedi.

İran’da birçok bakan ve üst düzey yetkilinin yasak olmasına rağmen sosyal sitelerde hesabı bulunuyor. Resmi rakamlara göre, 4 milyon İranlı Facebook kullanıyor.



İRANLILAR YASAĞI NASIL DELİYOR

İran’daki internet kullanıcıları, genelde, erişim yasağının konulduğu siteleri açmak için üçüncü bir ülkenin internet ağından faydalanıyor. Yasak olarak satılan bu materyallerden yararlanmak isteyen kullanıcılar, düzenli olarak abonelik bedeli ödüyor. Tahran, geliştirdiği yazılımlarla istediği zaman bu programların çoğunu da devre dışı bırakabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder