27 Şubat 2014 Perşembe

Burun Estetiği ve Burun Ucu Askılama


Burun estetiği ameliyatında en önemli unsur görünüştür.  Görünüşün doğallığı kişinin iyi bir operasyondan geçtiğinin kanıtıdır. Burun çeşitleri oldukça farklıdır. Operasyona karar verilen burunların en büyük sorunu burun ucunun düşük olması ve kişiyi psikolojikman rahatsız etmesidir. Farklı şekillere ait olan burun yapılarına aynı operasyon uygulanmaz. Bu nedenle burun operasyonuna girecek kimsenin mutlaka bilgisayarlı bir tasarımdan geçmesi gerekmektedir. Burun ameliyatı olan bir kişinin ameliyat sonrasında kesinlikle güzel, hoş, kendini iyi hissettirecek bir buruna sahip olması gerekmektedir. Hem de ameliyat olduğu dışarıdan belli olmamalıdır. Bunun içinde burun estetik cerrahisinin en iyi seçilmesi ve kişinin en iyi bir klinikte ameliyata girmesi gerekmektedir.  Burun ucu ameliyatı olacak kişinin doktorunu ve ameliyat olacağı hastaneyi iyi araştırması ve daha önce ameliyat olan hastalarla ameliyat sonrasını konuşması gerekmektedir. 
                Burun kişinin yüz bölgesini belirleyen en önemli unsurdur. Burun estetiği tıp dilinde rinoplasti olarak adlandırılır. Burun estetiği ameliyatı buruna yeni bir şekil vermek için uygulanır. Bu operasyonda burun ucu kaldırılıp indirilebilir. Ayrıca burun ucu inceltilip sivriltilebilir veya tam tersi kalınlaştırılabilir. Burunda yamukluklar varsa sağa sola kaydırılabilir. Burun sırtı çökükse dolgunlaştırmakta bu operasyonla mümkündür.  Burun kambursa fazlalıklar alınabilir, burun delikleri küçükse büyültülebilir ya da tam tersi burun delikleri büyükse küçültülebilir.  Burun operasyonun da burun şekillerinin yanı sıra iç kıkırdak, iç kemik, nefes alamama gibi durumları da göz önünde bulundurularak buralardaki sorunlara da çözümler getirilir. Böylelikle kalın kemikler inceltilir, ince kemikler kalınlaştırılabilir veya daha rahat nefes alınma sağlanabilir. Bu tedaviler sırasında burunun şekli yüze doğal bir şekilde uyumlanırken kişinin içini de rahatlatabilir.
                Burun sorunları günümüzde oldukça sık rastlanan bir durumdur. Kişiler burun ameliyatlarını teknoloji sayesinde daha rahat yaptırmakta ve istedikleri doğal görünümü sağlamaktadır.  Burunun eğri olması, yüze büyük gelmesi gibi problemler kişiyi ruhsal olarak da çöküntüye sokar. Çünkü yüzün en belirgin yeri burundur. Burnun şekilsiz olması kişiyi de ciddi anlamda probleme sokar.  Günümüzde tıp dünyasının gelişmesiyle de kişiler artık daha rahat nefes alabiliyor. 
Ücret bilgisi almak için tıklayınız.
Op Dr Ali Mezdeği


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder